Együttműködés a Banatski Dvori földalatti gáztároló és a Magyar „Marketinfo” cég között

 SZŰRŐK A HOSSZÚ ÉLETTARTAMRA

             Delegációnk beszélgetett a magyar partnerrel az együttműködés erősítéséről, a rendszer védelméről, új munkákról a Banatski Dvori földalatti gáztárolóban. A találkozó apropója az eddigi kiváló pozitív tapasztalat a Magyar szűrő gyártóval és az igény az együttműködés erősítése és szélesítésére. A június végi rendezvényen részt vettek a J.P. „Serbijagas” képviseletében a földalatti gáztároló vezetői, és a salgótarjáni székhelyű „Marketinfo” vezető szakemberei. A találkozó helye a Szeged melletti Kardoskúti gáztároló volt. Ez ideális hely a tapasztalatcserére a gáz szűrésének területéről.

A besajtolásnál és a kitermelésnél egyaránt szűrés szükséges. Ebben a Magyar gáztárolóban régóta be vannak építve a „Marketinfo” cég szűrői, amelyek ugyanúgy, mint Banatski Dvorban is megadták a teljes technológiai és technikai megoldást a gáz tisztítására. Erről a Banatski Dvori földalatti gáztároló technikai igazgatója Mile Tyopity a Gas pressnek a következőket mondja:

             A mi földalatti gáztárolónkban a „Marketinfo” cégnek köszönhetően beépítettük és kipróbáltuk a besajtolt gáz szűrését a kútfejeken az F110-es szűrőkkel, amelyekből 7 darab van és az F220-as szűrőszeparátorral, amely a mechanikai szennyezők mellett a víz és olajtartalmat is leválasztja. Magyarországi látogatásunk alatt nagyon hasznos információkat kaptunk a besajtolás alatti védelemről és a szűrési technológiáról, amelyet a partnerünk (MOL és az E-ON) használ. Nagyon érdekes volt hallani az Ő megoldásukat a homok megjelenés jelzőjéről és ennek szűréséről a gáz kitermelési oldalon, de beszélgettünk a gáz fázisos besajtolásáról is és az ezzel járó tapasztalatokról, említette Tyopity.

Livo László a „Marketinfo” cég tulajdonosa, aki már ides tova tíz éve együttműködik a Serbijagassal, kiemelte, hogy nagyon megtisztelő, hogy ő és a szakemberei részt vehettek a komplett szűrési rendszer kialakításában a Banatski Dvori gáztárolóban. Az együttműködés folytatatását szorgalmazta.

Pillanatnyilag Dvorban folynak a rétegvíz szűrési vizsgálatok. A vizet majd új kútba kell besajtolni. Eddig kipróbáltunk három szűrő betét kombinációt és a napokban eljutottunk a legjobb és megfelelőbb megoldáshoz. A megszűrt rétegvíz teljesen meg lett tisztítva a lebegő szemcséktől. A vizsgált problémához egyedileg közelítünk, alaposan kimérjük és kiértékeljük, ami jó alap a megfelelő és legjobb megoldás megtalálásához, mondja partnerünk.

A szűrés fontosságáról beszél az adat, hogy egy kút felújítása eltömődés miatt, ma 30 és 100 ezer euró között mozog. Hogy kikerülje ezeket a felesleges költségeket a cégünk is odafigyel, hogy minőségi megoldást építsen az energetikai rendszereibe. Vagyis a minél hosszabb élettartam az ilyen fontos berendezéseknél többszörös hasznot tud termelni a cégeknek, amelyek beépítik őket. A J.P. „Serbiajagas” üzleti partnereit e szempont szerint is választja ki.

Vissza

szűréstechnika

 

   

 

© Marketinfo 1990-2009