Szerb partnereink mondják rólunk
 

A IV. Kikindai nemzetközi vásáron részt vett a MARKETINFO. A vásár ideje alatt 2003. november 11-én, a MARKETINFO bemutatót szervezett, ahol a cég termékeit és a kivitelezett szűrési megoldásait mutatta be. Kiemelte a termoenergetikában és a gáziparban alkalmazott rendszereket.

A bemutató fő iránya a gáz és a folyékony gáz tisztítása volt.

Az ECOFILT Mikrofilter típusú szűrőbetétek rozsdamentes acélból készülnek. A szűrési feladatokhoz tervezett technológiai adatokat az igényelt szűrési finomság és hatékonyság határozza meg. Ezek a szűrőbetétek magas hatásfokkal (95-98%) és szűk tűrésű szűrési finomsággal rendelkeznek (2-5 µm). A bemutatott szűrőbetéteknek a legfontosabb tulajdonsága az induló állapotban nagyon alacsony áramlási ellenállás, (nagy szabad felület), nagy szilárdság és hosszú élettartam.

A szűrőbetétek élettartama 10, 15 vagy akár 20 év is lehet. Ez idő alatt nem hatnak rá károsan a hosszúszénlácú anyagok, szilárd szennyeződések. Hatékony szűrést biztosít a fontos és védett berendezéseknek. Az indulási deltap (10-50) mbar között mozog, ami
a szűrők nagyságától és az üzemi feltételektől függ.

A bemutatón beszámolók hangzottak el a MARKETINFO szűrőinek felhasználói által szerzett tapasztalatokról. A NIS-NAFTAGAS, "Potisja" iz Kanjiže, képviselői, a JP "Energetika" Kikinda, NIS-GAS, RJ "Gasovod" és RJ "Tečgas" (folyékony gáz) Subotica szakemberei, valamint a Magyarországi Kardoskuti gáztároló cég vezetője elismerően nyilatkoztak az ECOFILT Mikrofilterről.

A tapasztalatok rétegvíz szűréssel, a trietlénglikol szűrésével a gáz dehidrálással, a gázmotor kompresszorok olajának szűrésével, vagy a kaptázs gáz szűrése a széleskörű felhasználásra, vagy a kaptázs gáz szűrése saját felhasználásra, egyhangúan az ECOFILT Mikrofilter alkalmasságát bizonyították. A felhasználók meg vannak elégedve a szűrőkkel. Megoldódtak a gondjaik még ott is, ahol szinte már lemondtak róla.

Különösen érdekes a próbaszűrés a GMRS Zrenjanini gázátadó állomáson és a Szabadkai TNG folyékony gázszűrésnél.

A magyarországi gáztároló üzem vezetőjének tapasztalatai is hasonlóak. A MARKETINFO szűrőjének beépítése után megszűntek az üzemzavarok és a karbantartások száma csökkent. Ez lényegesen emelte a gáztároló hatékonyságát és komoly karbantartási költség megtakarítást eredményezett.

Az ECOFILT Mikrofilter alaptulajdonsága, hogy a meglévő szűrőházakba is beépíthetőek a megfelelő szűrő betétek. Az előszűrők hőálló polipropilénből vannak, amelyeket rá kell húzni a szűrőre. Lehet őket magas hőmérsékleten tisztítani és többször felhasználni.

Azokban az esetekben, ha a szűrők eldugulnak olaj származású anyagokkal vagy hasonlóval, lehet őket oldószerrel tisztítani, ami nem hagy semmilyen nyomot rajtuk, se az acél szűrőn. Ezekre a szűrő betétekre a garancia idő 10 év.

Vissza az előző lapra

szűréstechnika

 

   

 

© Marketinfo 1990-2019